Populaire aindroid apps halen privé gegevens op

android securitySinds kort zijn er enkele Android applicaties betrapt op het verzenden van privé-gegevens zonder hier toestemming voor te vragen. Zo zouden er applicaties zijn die je GPS locatie en telefoonnummer versturen naar derden. Het blijft niet bij 1 applicatie op de android markt, maar een hele reeks van populaire applicaties werden betrapt op deze praktijken.

Uit een studie van Duke University, Penn State University, en Intel Labs blijkt dat 15 van de 30 random geselecteerde populaire apps privé data versturen zonder hiervoor toestemming te vragen. Het gaat hier dus over enorm veel opgehaalde data van Android gebruikers wereldwijd. Dit werd onderzocht door een android applicatie genaamd “TaintDroid” dat logt wat andere applicaties verzenden en ontvangen.

Bij het installeren van een android app via de android market, krigjt de gebruiker te zien tot welke services de te installeren app toegang vraagt. De gebruiker kan op dit punt nog altijd de installatie annuleren, maar wanneer de gebruiker een applicatie installeert dat GPS-service toegang vraagt, verwachten we natuurlijk niet dat dit wil zeggen dat je GPS locatie naar derden wordt verstuurd.

Veel gebruikers verliezen hierdoor hun vertrouwen in Android. Het is nu aan Google om hier betere user policies en strengere voorschriften voor op te stellen.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

No comments yet... Be the first to leave a reply!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.