Microsoft klaagt Android handsets van Motorola aan

motorola aangeklaagd door microsoftMicrosoft heeft Motorola aangeklaagd omdat enkele Android handsets van Motorola in totaal zo’n 9 Microsoft patenten zouden schenden. Motorola is zeker niet de eerste concurrent van Microsoft op de smartphone markt die aangeklaagd wordt. Microsoft heeft ondertussen al vele rechtzaken lopen tegen smartphone producenten. De meeste producenten vinden de aanklachten van Microsoft al niet meer dan normaal.

De beschuldigingen van Microsoft gaan in de meeste gevallen om schending van copyright. Zo zou Motorola rechtstreeks in conflict zijn met het patent op de Exchange ActiveSync van Microsoft, waarmee synchronisatie van contactpersonen, emails en kalender mogelijk is tussen handset en computer. Andere beschuldigingen gaan over patenten van de energiecapaciteit van de batterij en de signaalsterkte van het toestel.

Motorola beweert in hun recht te zijn en zegt dat ze nooit enige waarschuwing of klachten hebben gekregen van Microsoft. Om hoeveel geld deze aanklacht gaat, is nog niet duidelijk, maar aangezien de vele lopende aanklachten van Microsoft, zal deze zaak nog wel een tijdje lopen.

Geruchten gaan de ronde die zeggen dat Microsoft de laatste tijd zoveel concurrentie aanklaagt om zelf de voorpagina’s te halen en de concurrentie bezig te houden met deze zaken terwijl Microsoft op 11 oktober Microsoft Windows Phone 7 succesvol kan lanceren.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

No comments yet... Be the first to leave a reply!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.