KT Spider

De KT Spider is een Android smartphone, maar allesbehalve een gewone smartphone!
De KT Spider kan immers gebruikt worden als motor voor een hoop andere toestellen, waaronder een laptop of een tablet. De Spider werd ontwikkeld door KT (Korean Telecoms) en werd voorgesteld op IFA 2011.

Multifunctioneel

Hoe werkt het? Heel simpel! Je koopt een KT Spider smartphone en vanaf dan kan je verschillende compatibele toestellen kopen tegen een lage prijs. Zo is er de laptop dock, de tablet dock en zelfs een spelcomputer dock. Op die manier krijg je voor een beperkt budget heel wat mogelijkheden.

Spider Tablet

Plaats je Spider smartphone in de tablet dock en je hebt een Spider Tablet met een 10.1″ scherm. Het grote voordeel van dit systeem is dat je natuurlijk meteen ook toegang hebt tot alle apps, contacten en andere nuttige info vanop je smartphone.

KT Spider Laptop

De Spider laptop heeft een slot om de smartphone in te plaatsen, dit slot situeert zich op de plaats waar normaal gezien de touchpad van de laptop is ingebouwd. De laptop heeft ook een USB poort zodat je een muis kan aansluiten of zelfs een extra harde schijf. Natuurlijk is ook hier weer alles compatibel met je Android apps.

KT Spider spelcomputer

Tot slot kan je de Spider smartphone ook omtoveren tot een spelcomputer. Hierdoor krijg je een PSP-look-a-like toestel. Op die manier kan je al je Android games besturen met de handige controller knoppen. Superhandig voor games die moeilijk te besturen zijn via een touchscreen.

De KT Spider draait op Android 2.3.4. en heeft een aangepaste UI door KT. De spider heeft een 1.5GHz dual core processor met 16GB intern geheugen. Dat geheugen kan verder uitgebreid worden via de MicroSD support. Verder beschikt Spider over een Full HD camera (8MP achteraan en 3MP vooraan) en een 4.5″ scherm met resolutie van 1280×800. Micro HDMI en Micro USB poort zijn ook aanwezig.

Hoeveel de KT Spider zal kosten is nog niet bekend, wel weten we dat de Spider in Korea rond november 2011 gelanceerd wordt.
Of deze smartphone ook tot bij ons geraakt hangt af van de populariteit. Afwachten dus…

KT Spider voorgesteld op IFA 2011

gepost door 
Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

No comments yet... Be the first to leave a reply!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.