Je smartphone als portefeuille.

Google heeft zijn oog laten vallen op de NFC (Near Field Communication) mobiele betaalmarkt. Hiermee is de toon gezet voor een potentieel brutale oorlog tussen de verschillende merken over de toekomst van mobiele betalingen.

NFC communiceert draadloos over een kleine afstand tussen twee toestellen. Dit maakt de technologie ideaal voor financiële transacties tussen je smartphone en een betaalterminal in een traditionele winkel.

NFC staat nog in zijn kinderschoenen in de Verenigde Staten, maar in Japan is het al volledig ingeburgerd. Daar kan je bijna in elke winkel met je smartphone betalen door er simpelweg mee over een betaalterminal te “swipen”. Geen Creditcards, geen cash, geen ID of pincode nodig. Je smartphone is je portefeuille !

Veel bedrijven denken dat 2011 het doorbraakjaar wordt voor NFC in de Verenigde Staten en werken aan hun eigen NFC betaaloplossingen. Uiteraard zijn de grote spelers in deze lijst ook van de partij.

Google, de zoekgigant staat waarschijnlijk al het verst in haar NFC ontwikkelingen. Het besturingssysteem Android ondersteunt reeds NFC, enkel, de smartphones hebben nog geen NFC chips ingebouwd. Google voert momenteel uitgebreide tests uit om de werking van hun in-store betalingssysteem te evalueren. Het gerucht gaat dat Google ook al een partnership is aangegaan met Mastercard, VeriFone en Citigroup om later dit jaar een betaalsysteem te lanceren. De overname van de NFC startup Zetawire werpt uiteraard nog meer koren op deze geruchtenmolen.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

No comments yet... Be the first to leave a reply!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.