HTC Sensation XL review

We hebben een mooie kans gekregen om de HTC Sensation XL met Beats Audio uitgebreid te testen en onze ervaringen met dit toestel met u te delen. We vergelijken de Sensation XL met de rest van de HTC Sensation familie.

HTC Sensation XLDe HTC Sensation XL heeft een display van 4.7 inch waarmee het de grootste display van de HTC Sensation familie heeft. Deze grote display, de 8 MP camera met dual flash en de “beats audio” zorgen voor een unieke multimedia ervaring. Meegeleverd in de doos zijn beats earphones met built-in media controller. Verder is de HTC Sensation XL uiterust met een 1.3 MP front-end camera, HTC Sence 3.5 UI, 768 MB Ram en een 1.5 Ghz Scorpion CPU.

 

 

De single core 1.5 Ghz processor is tegenover de Sensation XE (dual core 1.5 Ghz) en de Sensation (dual core 1.2 Ghz) de minst krachtige van de drie, hoewel 1.5 Ghz ruim genoeg is voor bijna alle smartphone toepassingen. De single core heeft in verhouding met dual cores een lager verbruik zodat de batterij langer meegaat.

De HTC Sensation XL heeft 16 GB intern geheugen, maar dit is niet uitbreidbaar. Deze smartphone heeft geen SD cardslot. De Sensation XL heeft ook spijtig genoeg het gorilla glass niet meegekregen van de HTC Sensation. Met een 4.7 inch display zou corning gorilla glass geen overbodige bescherming zijn.

Conclusie

De HTC Sensation XL is door zijn groot scherm en de audio beats een exclusieve smartphone. Het grote scherm maakt mobiel surfen zeer aangenaam. Toch zou de XL eigenschappen zoals gorilla glass, een sd cardslot en een dual core die in de rest van de HTC Sensation Smartphones wel voorkomen niet misstaan. Het grotere scherm komt helaas niet samen met een verhoogde resolutie, maar dat is haast niet te merken. Daarbij zou een hogere resolutie en een dual core meer stroomverbruik eisen.

Kortom een mooie uitgebalanceerde smartphone met haarscherpe audio, een groot helder scherm bestuurd door Gingerbread met de prachtige HTC Sense UI .3.5. De HTC Sensation XL inclusief Beats earphones kost zo’n € 570.

 

Specificaties

HTC Sensation met HTC Sense 3.5

Gewicht: 162.5 g
scherm: 4.7 inch
Resolutie: 480×800

CPU: 1.5 Ghz Scorpion Single core
Memory: 16 GB storage internal
Ram: 768 Mb

Camera: 8MP
dual led flash
720p video capture
Secondary camera: 1.3MP

Android 2.3 (updates tot 4.x gepland)
HTC Sense UI 3.5
geen sd-cardslot
Beats audio
incl. Beats audio earphones (of Beats audio headphone)

 

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

No comments yet... Be the first to leave a reply!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.