Het Slimste Gemeentespel

De Slimste GemeenteDe Slimste Gemeente” is een nieuw programma op de zender VIER.  Voor dit programma werd een bijhorend spel ontwikkeld in samenwerking met Telenet. “Het Slimste Gemeentespel” is een online game waarbij alle Vlaamse gemeentes het tegen elkaar opnemen.  Het is de eerste keer dat zoiets gebeurt.

Bij aanmelden kiest elke speler zijn gemeente en vanaf dat moment is het een kwestie van de eigen vlag te verdedigen en die van de andere gemeentes naar beneden te spelen. Net zoals in het programma wordt er daarvoor gerekend op de algemene kennis van de bewoners van de gemeente, want per goed beantwoorde quizvraag haal je de vlag van een andere gemeente 1 cm naar beneden. Elke avond kunnen er jokers gewonnen worden tijdens de reclameblokken van De Slimste Gemeente.

Elke donderdag zal de beste gemeente van de afgelopen week bekendgemaakt worden. De gemeente die haar vlag het langst op de hoogste positie kan laten wapperen krijgt van Telenet een Wi-Free spot.

Het Slimste Gemeentespel is een knap staaltje van moderne webtechnologie en is speelbaar op smartphones, tablets en gewone pc’s. De web-applicatie werd gecreëerd door In the Pocket, het Gentse mobile agency dat eerder al verschillende apps maakte voor VIER.

Apps worden in toenemende mate een belangrijk onderdeel van het ecosysteem van televisie. Ze verrijken de programma’s, vergroten het bereik en komen tegemoet aan het gebruiksgedrag van de kijker, die vaak met z’n tablet of smartphone bezig is tijdens de tv-avond.

Download dit spel nu via Google Play:

https://play.google.com/store/apps/details?id=mobi.inthepocket.deslimstegemeente

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

No comments yet... Be the first to leave a reply!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.