Google Plus (Google+) Android app

Google+ (Google Plus), de sociale netwerksite van Google, is nog maar net gelanceerd en telt al miljoenen gebruikers wereldwijd.

Een volwaardige Google+ Android applicatie kon natuurlijk niet lang op zich laten wachten en is dan ook gratis beschikbaar in de Android Market.
Iedereen kan de applicatie downloaden, maar (nog) niet iedereen kan de applicatie ook werkelijk gebruiken. Je hebt namelijk een Google Plus account nodig en deze kan je enkel aanmaken als je een invite gekregen hebt. Zo’n invite kan verstuurd worden door een vriend die wel een account heeft. Als je zo niemand kent dan kan je ook zelf een invite aanvragen via de website plus.google.com.

De functies van de Google+ Android app zijn te vergelijken met die van Facebook, namelijk het delen van berichten, foto’s, video’s en links met je online connecties. Uniek aan Google+ zijn de Circles die je toelaten om je connecties in specifieke ‘groepen’ of ‘circles’ te plaatsen. Zo kan je circles aanmaken voor vrienden, familie, collega’s of zelfs voor mensen die je niet persoonlijk kent, maar wel volgt. Google+ laat namelijk toe om mensen te volgen zonder dat zij daar toestemming voor moeten geven, hetzelfde principe dat Twitter hanteert. Op die manier wordt de stream meteen heel wat interessanter.

De interface van Google+ app is eenvoudig in gebruik en heeft heel wat leuke mogelijkheden.

Enkele Google+ functies toegelicht

Circles

Dankzij Google+ Circles kan je zelf bepalen met wie je bepaalde posts deelt.
Stel, je organiseert een feestje voor vrienden. Je maakt een Circle op je Google+ account en voegt iedereen toe die je wilt uitgenodigen. Die Circle kan je vanaf dan gebruiken voor alle communicatie over het feestje. Als je na afloop van het feestje de foto’s wilt delen met de aanwezigen dan kan je ook weer diezelfde Circle gebruiken. Op die manier krijgen mensen die niet op het feestje aanwezig waren (of niet welkom waren) geen foto’s te zien in hun stream. Handig!

Stream

Net zoals bij Facebook is de stream de basis van de applicatie. De stream toont alle activiteit van je connecties op Google+. Google zou Google niet zijn mochten ze ook hier geen leuke twist aan geven. De stream toont namelijk niet enkel berichten van je connecties, maar ook publieke berichten van mensen die zich vlakbij bevinden. Zo zie je meteen wie er in de buurt is en waar deze persoon zich bevindt.
Ook hier kan je weer handig gebruik maken van je Circles om enkel berichten uit een specifieke Circle te tonen.

Instant upload

Instant upload is een handige functie om foto’s en video’s op te laden en te delen met je connecties. Het unieke aan deze functie is dat alle foto’s/video’s die je neemt ook meteen worden opgeladen naar je Google+ album. Dit kan je natuurlijk zelf inschakelen en foto’s en video’s worden ook niet meteen gepubliceerd, maar wel opgeslagen in het privé album van je Google+ account. Later kan je dan zelf kiezen wat je wilt delen en met wie.

Google+ gebruikers krijgen ongelimiteerde ruimte om hun foto’s te bewaren. Ook video’s kunnen ongelimiteerd opgeladen worden, maar mogen niet langer dan 15 minuten duren.

Huddle

Huddle is misschien wel de meest interessante functie van de Google+ app.
Dankzij Huddle kan je berichten sturen naar je vrienden via een sms-interface. Dit principe is niet nieuw, maar het grote voordeel van Huddle is dat je met meerdere mensen tegelijkertijd realtime kan chatten.
Je hoeft dus niet langer te switchen tussen verschillende chatsessies.

Notificaties

Het notificatie systeem van Google+ is een mooie extra en is superhandig om op de hoogte te blijven van alle activiteit op je Google+ account.

Je kan notificaties ontvangen op het moment dat:

  • Iemand reageert op je posts
  • Iemand je post een +1 geeft
  • Iemand je vermeldt in een post
  • Iemand je uitnodigt voor Huddle
  • Iemand je heeft getagged in een foto

Google+ is nog maar enkele weken online, maar belooft op korte termijn een waardig alternatief te zijn voor Facebook. Je kan de progressie van Google+ vs Facebook op de voet volgen via http://facebookplusgoogle.com/

 

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

No comments yet... Be the first to leave a reply!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.