Een eerste blik op de Acer Iconia Tab A500

De Iconia Smart van Acer was een beetje een hybride toestel, maar nu heeft het bedrijf ook twee échte tabletten op stapel staan. Eén daarvan is de Acer Iconia Tab A500. De 10.1 inch rivaal voor de XOOM en de Galaxy Tab 10.1. De Acer Iconia Tab A500 wordt aangedreven door NVIDIA’s Tegra 2 chip en biedt 1080p HD afspeelmogelijkheden.

Het is echter moeilijk om de Iconia Tab A500 nu te beoordelen omdat het prototype van de tablet een oude versie van Android gebruikt, die eigenlijk ontwikkeld werd voor smartphones, Acer zegt wel de tablet te zullen lanceren met Android 3.0 Honeycomb. En dat is zoals u weet, een heel andere wereld.

Maar er is ook nog de hardware, en die ziet er echt veelbelovend uit ! Een aluminium behuizing van 13.3 millimeter dik met daarin HDMI, WiFi, 3G en Bluetooth 2.1 + EDR samen met een 5-megapixel camera achteraan en een webcam die perfect geschikt is voor HD video calls vooraan maken van de Acer een mooi pakketje.

Hopelijk zorgt Acer’s prijspolitiek voor een betaalbaar Honeycomb instapmodel. Voorlopig houden ze de lippen nog stijf als het op prijzen voor de Iconia Tab A500 aankomt.

De verkoop van de Acer Iconia Tab A500 zal ergens in April 2011 van start gaan…

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

No comments yet... Be the first to leave a reply!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.