De Snelste Quiz ter Wereld – De Kruitfabriek app

De Snelste Quiz ter Wereld en De Kruitfabriek zijn twee Android apps die gebouwd werden door In the Pocket.
De nieuwe zender VIER lanceerde twee kleppers in prime time: De Kruitfabriek en De Slimste Mens. Het is voor deze programma’s dat In the Pocket apps creëerde.

De eerste app, voor De Kruitfabriek, is een actuaquiz die vlak voor aanvang van het programma gespeeld wordt. Dit verslavende spel begint op een vast tijdstip, dus wie wil meedoen moet zich klaar houden met het Android-toestel in aanslag. Er worden tienduizenden spelers verwacht die zich dagelijks gelijktijdig op de 9 actuavragen zullen storten. Ze hebben exact 2 minuten de tijd om zoveel mogelijk vragen te beantwoorden. Elke dag krijgt de beste speler een uitnodiging om vrijdag naar de studio te komen om daar de finale te spelen.

De Snelste Quiz ter Wereld” is een quiz tijdens de onderbrekingen van De Slimste Mens ter Wereld. Wie dat wenst, kan meespelen via de app. De app loopt synchroon met de quiz op televisie en de spelers moeten zo snel mogelijk antwoorden. De winnaar ziet z’n naam op het scherm verschijnen. Dit concept kadert in de ambitie van VIER om het traditionele reclameblok op te waarderen voor de kijker en dus ook voor de adverteerder.

De synchronisatie tussen de uitzending en de app gebeurt via zogeheten “audio watermarking”. Op het audiosignaal van De Slimste Mens ter Wereld zit een uniek echo-effect dat enkel de mobiele applicatie kan oppikken. Deze audio-communicatie brengt de app tot op de milliseconde gelijk met wat je ziet en hoort op de televisie.

Meer info
De Kruitfabriek: http://www.vier.be/dekruitfabriek

De Snelste Quiz ter wereld: http://desnelstequiz.be/

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

No comments yet... Be the first to leave a reply!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.