Android Market versus Apple App Store

Zal de Android Market binnenkort groter zijn dan de Apple App Store?

Het Android OS wordt immers steeds populairder en het aantal apps in de Android Market stijgt enorm. Volgens sommige berekeningen zou de Android Market tegen eind dit jaar al groter zijn dan de App Store van Apple.

Maar is het wel zo eenvoudig?

Op dit moment (juni 2011) telt de Android Market zo’n 205.000 apps, terwijl Apple meer dan 420.000 apps in zijn App Store heeft.

Het aantal nieuwe apps in de Android Market stijgt snel, maar het aantal applicaties dat geweigerd wordt is aanzienlijk groter dan bij de App Store van Apple. Om het verschil aan te geven; van de 300.000 Android apps werden er zo’n 32 percent terug verwijderd wegens diverse redenen. Bij Apple werden er van de 500.000 applicaties slechts 16 percent geweigerd of terug verwijderd.

We zijn alvast zeer benieuwd wanneer de dag zal komen dat de Android Market de grootste zal zijn.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

One Response to “Android Market versus Apple App Store”

  1. Ik had 2 jaar terug een Iphone en ik heb ondertussen al anderhalf jaar een Android en wat blijkt? Bij Android wordt ook elke slideshow met halfnaakte meiden en elke alleenstaande e-book ook als app gerekend. Zo kan ik ook het aantal apps snel doen stijgen.

    Ik ontdekte elke dag wel een leuke app of game op de Iphone maar mag al blij zijn als ik er één goeie vind per maand op Android market.

    Alle nuttige apps bestaan gelukkig wel al op beide platformen maar ook daar is de kwaliteit van de Iphone apps meestal ietsje beter en zelf goedkoper. (behalve alle Angry Birds, die zijn gratis op Android. Yay!)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.