Android 4.0 Ice Cream Sandwich Screenshots

Er gaan momenteel heel wat geruchten de ronde over ‘Ice Cream Sandwich‘, het nieuwe Android 4.0 besturingssyteem dat in oktober 2011 beschikbaar zou zijn.

Nu zouden er zelfs screenshots gelekt zijn van een Nexus S waarop Ice Cream Sandwich zou draaien. Deze foto’s werden gepubliceerd door de site RootrWiki. Volgens hen zou het nieuwe OS zich nog in een vroeg stadium bevinden en daardoor ook nog niet 100% functioneel zijn, desalniettemin beweren ze al enkele nieuwtjes van het systeem te kennen.

Android Ice Cream Sandwich zou een blauwe skin hebben en beschikken over een nieuw notificatiesysteem en een vernieuwde Gmail interface. Maar dat is lang niet alles; Ice Cream Sandwich is een mix van Gingerbread en Honeycomb en daardoor wordt het OS eindelijk geschikt voor zowel smartphones als tablets. De user interface zou zich aanpassen naargelang het toestel waarop het draait. Verder zou de camera een ingebouwde ‘Landscape Mode’ krijgen en zou het mogelijk zijn om apps en widgets te resizen.

De Nexus Prime zal de eerste smartphone zijn die op Ice Cream Sandwich zal draaien, later volgen dan andere Android smartphones.
De look & feel zal vooral gebaseerd zijn op de UI van Honeycomb.

Met een release in oktober 2011 zou deze update juist op tijd komen, in september zou namelijk de nieuwe iPhone 5 voorgesteld worden.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Trackbacks/Pingbacks

  1. Nexus Prime – Google smartphone | Androids - 08. Sep, 2011

    [...] Prime zal de allereerste Android smartphone zijn die draait op Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Het belooft een next-generation smartphone te worden met een dual core 1.5GHz processor en een [...]

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.